Aşı karşıtı doktordan şok açıklamalar

Sosyal medyada #PlandemiBüyükBuluşma etiketi altında örgütlenen aşı karşıtı yüzlerce kişi İstanbul Üsküdar'da bir etkinlikte buluştu. Aşı karşıtı mesajlar verilirken konuşmacı olarak etkinlikte yer alan Op. Dr. Bilgehan Bilge'nin sözleri üzerine İstanbul Tabip Odası soruşturma başlattı. Peki Plandemi Büyük Buluşma nedir? Op. Dr. Bilgehan Bilge ne dedi?

27 Haziran 2021 - 21:54 - Güncelleme: 27 Haziran 2021 - 22:03
İstanbul Üsküdar'da "Plandemi Büyük Buluşma Platformu" tarafından düzenlenen etkinliğe yüzlerce aşı karşıtı katıldı.

Önce Yenikapı Miting Alanı ve Maltepe Sahil Etkinlik ve Miting Alanı'nda etkinliğin düzenlenmesi istendi ancak Valilik ve Kaymakamlık buna izin vermedi. Üsküdar'da düzenlenen etkinlikte Op. Dr. Bilgehan Bilge konuşmacı olarak yer aldı.

Bilge şu ifadeleri kullandı: “Asla ve kat’a aşı olmayın. Uçaklara bindirmesinler, alışveriş merkezlerine sokmasınlar. Yemin ediyorum, vallahi de billahi de tillahi de en geç bir sene sonra bu kararlarından vazgeçecekler. Aşı olanlardan özür dileyecekler. Bakın bu bir slogan veya şaka değil, yargılanacaklar. Aşıyı vuran zavallı sağlık memurları, hemşireler değil, hekimler yargılanacak. ‘Ruhsatsız bir maddeyi insanlar üzerinde uyguladım' deme gibi bir lüksü yok hekimin. Yasa budur."

İstanbul Tabip Odası açıklama

Op. Dr. Bilgehan Bilge'nin yaptığı konuşmaya İstanbul Tabip Odası'ndan tepki geldi. Bilgehan Bilge hakkında tabip odasınca soruşturma açıldığı duyuruldu. Oda tarafından şu açıklamalar yapıldı:

- COVID-19 pandemisinde resmi rakamlara göre bile kaybettiğimiz yurttaşlarımızın sayısı 50 bine yaklaştı. (Gerçek sayıların bunun iki, üç katı olduğunu biliyoruz.) Hala daha günlük vaka sayıları 5 binin, günlük ölüm sayıları ellinin üzerinde seyrediyor.

- COVID-19'a karşı en önemli mücadele yönteminin aşı olduğunun açık olmasına karşın aralarında tıp fakültesi mezunu bazı “şarlatanlar”ın da bulunduğu çevreler ise akıl ve bilim karşıtı yalanlarla toplumda aşı tereddütü, karşıtlığı yaymaya çalışıyorlar.

- Aşı karşıtı çevrelerin İstanbul Üsküdar’da “Plandemi büyük buluşması” adıyla düzenlediği “miting”de “Asla ve kat’a aşı olmayın. Uçaklara bindirmesinler, AVM’lere sokmasınlar. Vallahi de billahi de tillahi de bir sene sonra bu kararlarından vazgeçecekler ve aşı olanlardan özür dileyecekler. Bu bir slogan ya da şaka değil; yargılanacaklar!” şeklinde konuşma yapan kişinin Dr. B. B. olduğuna dair basında yer alan iddialarla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası tarafından adı geçen hekim hakkında soruşturma açılmış olup sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.

YORUMLAR

• 1 Yorum
  • Av. hilal ky.
    3 ay önce